
توافق نامه صلح با امریکا یا مشروع دانستن جنگ طالبان در افغانستان!
گروه طالبان با انتشار برخی از بیانیهها، امضای توافقنامهی صلح میان ایالات متحدهی آمریکا و گروه طالبان را یک مسئلهای برای حقانیت خود قلمداد میکنند. طالبان در این بیانیهها کوشش کرده است که جنگ خود را مشروع جلوه دهد و همچنین وضعیت فعلی را «پیروزی فاتحانه» بخواند. در درون پیامها و بیانیههای طالبان، چند پیام کلیدی وجود دارد که متناسب با این پیامها، میتوانیم به درک واضحی از وضعیت فعلی برسیم.
– جنگ طالبان بر حق بوده است
– اشغال خاتمه خواهد یافت
– حقانیت و مشروعیت جنگ طالبان
– شکست نهایی نیروهای آمریکایی، ناتو و نیروهای امنیتی افغانستان
اما بیانیهی طالبان، تحریف واقعیت میدانی افغانستان میباشد و نکاتی که در این بیانیهها نهفته است، تمامی ماجرا نیست. طالبان اینطور اذعان کرده است که این موافقتنامه، سندی برای ختم اشغال افغانستان میباشد، اما در واقعیت امر، امضای این سند، ختم به اصطلاح جهاد طالبان میباشد که باید این مسئله در میان افکار عمومی، رسانهها، جوامع مدنی، محافل آکادمیک گسترش یابد. جهادی که طالبان از آن به عنوان جنگ مقدس استفاده میکرد، یک پوشش دروغین دینی-مذهبی داشته است.
همچنین طالبان ادعا میکنند که امضای این توافقنامه به معنای به رسمیت شناختن طالبان از سوی ایالات متحدهی آمریکا میباشد در حالی که روابط موجود میان دولت افغانستان و دولت آمریکا، نشاندهندهی عدم شناسایی گروه طالبان به عنوان یک رژیم میباشد. سفر امروز وزیر دفاع ایالات متحدهی آمریکا و سرمنشی سازمان ناتو به افغانستان حاکی از همین امر میباشد.
اگر فرض بر آن باشد که این توافقنامه ملاکی برای ختم جنگ در افغانستان باشد، بنابراین، هر گونه اعمال وحشیانهی گروه طالبان به مانند تلفات مردم ملکی و نظامی، از بین بردن و خسارت زدن به خدمات و تاسیسات عام المنفعه نیز حرام، کفر و نامشروع میباشد و مشروعیت دینی دیگر ندارد.
چنانچه در واقعیت امر هویدا میباشد، نیروهای غیور امنیتی افغانستان و مردم افغانستان، با وجود تحمل تمامی مصائبی که از ناحیهی طالبان به دولت و مردم افغانستان وارد شده است، تنها پیروز قطعی این جنگ میباشد و طالبان هیچ پیروزی فاتحانهای را برای خود نباید متصور باشد.
نکتهی نهایی و مهمتر، پیروزی و اعتلای جمهوریت در مقابل گروه طالبان میباشد. حقانیت جمهوریت بر هیچ کس پوشیده نیست و حمایت قاطعانهی مردم افغانستان از نظام جمهوری اسلامی افغانستان، بارها و بارها واضح و مبرهن بوده است. وظیفهی اساسی همهی اقشار مردم، به شمول رسانهها، جوامع مدنی، جوانان، زنان، محافل آکادمیک، حمایت از جمهوریت مشروع و نظام فعلی میباشد تا حقانیت جمهوریت بر گروه طالبان بیش از پیش برجستهتر گردد.