کابل-افغانستان(گ.ر.پ):

گزارش از الجزیزه

آیا با آمدن گروه طالبان در حکومت و سهیم شدن شان در قدرت، حقوق خانم در نظر گرفته خواهد شد؟ آیا دست آورد های خانم ها در افغانستان حفظ خواهد شد؟ در این رابطه الجزیره گزارش را آماده کرده که زندگی یکی از بانوان کشور را که ترس از اینکه حقوق وی چی خواهد شد و طالبان با بانوان چی گونه رفتار خواهد کرد را نشان می دهد.

لیلا حیدری، بانوی افغان که راننده موتر است و چادر نمی پوشد. او برای ملاقات دوست های خود در بازی باولینگ میرود و در آنجا مصروف می باشد.

اما از اینکه طالبان وی را خواهد کٌشت، هراس دارد.

سروی نشان می دهد که بانوان بیشتری هراس از زیر پاه شدن حقوق شان دارند و آنها نمیخواهند که دست آورد 18 ساله شان نادیده گرفته شود.

لیلا ، یک مدافع روشنفکر که یک مرکز توانبخشی مواد مخدر را اداره می کند ، می گوید: “آمریکایی ها دموکراسی ، حقوق بشر ، حقوق زنان را به ما معرفی کردند و ما را به دفاع از آنها تشویق کردند. اما آنها به ما می گویند که اکنون طالبان مشروع است.” “آیا این همه صحبت از حقوق بشر ، حقوق زنان ، دموکراسی بود – آیا این فقط یک بازی بود؟”

لیلا، زن جوانی که اخیراً از منطقه‌ای تحت کنترل جنگجویان گریخت ، چگونگی اجباری ازدواج خود را در سن 12 سالگی توضیح داد. شوهرش او را مورد ضرب و شتم قرار داد و خسرش نیز خواستار رابطه جنسی با او شد. او اکنون در حال پنهانی به سر می برد ، اما طالبان خواستار بازگشت او هستند.

او می گوید: “اگر من برگردم ، آنها مرا خواهند کشت. اگر من این کار را نکنم ، آنها خانواده من را خواهند کشت.”

کسانی که تجربه زندگی در نظام طالبان را دارند می گویند که این مسئله زندگی و مرگ است و در پروسه صلح باید تصمیمات جدی گرفته شود.

پیش از نیز فعالان جامعه مدنی با راه اندازی راهپیمایی، گفته بودند که نقش بانوان در پروسه صلح باید روشن شود و نباید حقوق و امتیازات را که اکنون دارند، بعد از آمدن طالبان از دست بدهند.

ایالات متحده امریکا، در این روز ها برای گفتگو های صلح در قطر، تلاش دارد تا طولانی ترین جنگ خود را در افغانستان که 3.500 نظامی، و 1 تریلیون دالر خود را از دست داده است نقطه پایان دهد.

ترجمه و بازنویس: فردوس رسولی

Developed by Nethub

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *