کابل- افغانستان (گ.ر.پ):

نوشته: صدف خرم

افغانستان و پاکستان دشمنان دیرینه یی که، به تازه گی پا در مسیر گفت و گو گذاشته اند.  رییس جمهور غنی با سفرش به پاکستان تلاش کرد تا تیروه گی روابط میان کابل و اسلام آباد را پس از تلاش های بیش از حد حکومت وحدت ملی دوباره به حالت عادی شدن برگرداند، در واقع پس از ۱۸ سال پسین این نخستین باری است که در ظاهر روابط تیره و تار این دو کشور رنگ دیگری به خود می گیرد .

با تشکیل حکومت وحدت ملی، دولت افغانستان سیاست متفاوت در قبال پاکستان را روی دست گرفت تا جای که حکومت وحدت ملی به رهبری رییس جمهوری غنی تلاش کرد تا اسلام آباد را در سطح جهانی منزوی سازد و تمامی کشورهای منطقه و جهان در پیوند به این که پاکستان در منطقه غده ی سرطانی است اجماع منطقه یی ایجاد گردد، اما تلاش  و هوشیاری سیاستمداران پاکستان ظاهرن این روند را تغییر داد و تمامی توقعات افغانستان را نقش بر آن کرد، تا جای که اسلام آباد توانست با آزاد سازی ملا برادر معاون سیاسی طالبان و رییس دفتر این گروه در قطر، دیدگاه امریکایی ها را بار دیگر تغییر دهد. در واقع با این کار پاکستان تا حد زیاد از فشارهای جهانی رهایی یافت و این روند سبب شد تا ناتو و امریکا که دو متحد کلیدی افغانستان در نبرد کنونی پنداشته می شود از تلاش های کم پیشینه پاکستان در راستای تلاش برای تأمین صلح برای افغانستان تغییر کند.

ظاهرن سفر پسین رییس جمهور غنی به پاکستان پیام آشتی و همپذیری منطقه یی را داشت، ولی نا گهان با حمله ی هراس افگنانه ی که یکی از تأسیسات نظامی وزارت دفاع را آماج حمله قرار داد و به احتمال زیاد طرح آن در پاکستان ریخته شده بود و از قرینه های این حمله معلوم می شد که پاکستان به نحوی بار دیگر از بازی های شرورانه اش بیرون نشده است، این سفر و همچنان تلاش های رییس جمهور برای عادی سازی روابط میان کابل و اسلام آباد کاسته است. ظاهرن شهروندان افغانستان با متهم سازی اسلام آباد تأکید می ورزند که بهبود روابط با پاکستان هنگامی موثریت خواهد داشت که حکومت دست نشانده و همسو با اهداف راهبردی پاکستان در کشور شکل گیرد.

حالا خانواده های قربانیان از حکومت افغانستان می خواهند که برای نابودی هراس افگنان و همچنان برای پایان دخالت های اسلام آباد در امور داخلی افغانستان نیاز است تا امریکا و همچنان حکومت وحدت ملی به گونه ی قطعی از اسلام آباد تضمین بخواهند که این کشور بار دیگر از گروه های هراس افگن پشتیبانی نمی کند. در کنار آن شهروندان از حکومت میخواهند تا با افشای منابع مالی و پشتیبانی نظامی طالبان در پاکستان این بار تحریم ها بر اسلام آباد بیشتر گردد، تا این که خشونت ها در افغانستان کاهش یابد.

در کنار آن استفاده ی خطرناکترین مواد انفجاری در حمله ی پسین روز دوشنبه نشان میدهد که این مواد از مرز های باز میان افغانستان و پاکستان طرح ریزی شده است، بنا بر این شهروندان افغانستان از حکومت شان می خواهند که به گونه ی نظام مسؤول انتقام خون شهدای رویداد هراس افگنانه در روزهای پسین به ویژه در حمله ی روز دوشنبه کابل گرفته شود. در غیر آن هر گونه سهل انگاری و بی تفاوتی حکومت در پیوند به این رویداد فاصله ها میان شهروندان را بیشتر خواهد کرد و نتایج تلاش های کابل برای مهار تهدید های اسلام آباد در منطقه بی نتیجه می ماند.

Developed by Nethub

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *