پاسبانان- کابل:

غزنی نزدیک به یک هفته پیش گواه مرگبار ترین حمله ی طالبان بود. رویدادی که افزون بر قربانی گرفتن از شهروندان غزنی تلفات سنگین را به نظامیان و غیر نظامیان در این شهر وارد کرد. بر بنیاد آمارهای ارایه شده از سوی منابع حکومتی بیش از 200 نظامی مشمول نیروهای ارتش و پولیس در این رویداد جان باختند. نزدیک به 100 میلیون دالر زیان های مالی برای باشنده های این شهر وارد شد و همه دار و ندار شان خوراک آتش گردید. با آن که نیروهای پولیس در برابر صدها جنگجوی طالب مقاومت کردند، اما به گفته ی یک منبع امنیتی در این رویداد ده ها سرباز پولیس زخم برداشت و شمار زیاد شان جان باختند. در کنار آن گفته می شود شمار زیادی از مهمات و جنگ افزارهای نظامیان کشور نیز به دست طالبان افتاده است و بیشتر از هر زمان دیگر این گروه مجهز شده اند.

اما به راستی آیا حکومت اطلاع استخباراتی از وقوع این رویداد مرگبار داشته است، یا نه؟ منابع استخباراتی می گویند: حکومت با آن که پیش از پیش از این رویداد مرگبار آگاهی داشت، ولی در وقت و زمان معین آن دست به کار نشد. تا آنجا که در زمان حمله ی گسترده ی طالبان بر فرماندهی پولیس غزنی و ساختمان های دولتی وزیر دفاع ملی سرگرم معرفی سخنگویش بود. یک منبع امنیتی که نخواست نامش افشا گردد می افزاید: بارها از فشارهای نظامی طالبان به وزارت های دفاع و داخله خبر داده شده بود، هنگامی که طالبان بر مرکز شهر حمله های گسترده ی شان را آغاز کردند، مقام های ارشد حکومتی تعهد سپرده بودند که نیروهای کمکی ساعت ها پس از آغاز نبرد به غزنی فرستاده می شود، ولی این نیروها دو روز پس از آن که طالبان تمامی شهر را به آتش کشیدند به کمک نیروهای مستقر در غزنی شتافتند.

ولی جذابیت ماجرا جای دیگریست، در حالی که حکومت افغانستان هرگز از حضور نظامیان پاکستانی برای کمک به طالبان در نبرد غزنی هیچ سخنی بر لب نیاوردند، سیاستگران پاکستان از این راز پرده برداشتند. علی وزیری یکی از سیاستمداران پاکستانی در صفحه ی تویترش نگاشته است: «بسیار شرمنده احساس می کنم که جسد های نظامیان پاکستانی از افغانستان منتقل می شوند. حالا این سیاست اشتباه می تواند ما را شامل فهرست سیاه بسازد. هرگاه این گونه سیاست های دولتمردان ما پایان نیابد، این میتواند ما را به بن بست بکشاند.»

در کنار آن معاون والی غزنی در گفت و گو با خبرگزاری پاسبانان گفته است: «اطلاعات از پیش برای مهار این حمله وجود داشت، اما حضور گسترده ی طالبان و همچنان اندک بودن نیروهای امنیتی در غزنی با توجه به حمله های گسترده در ولسوالی ها سبب شد تا از پیش روی های طالبان در غزنی جلوگیری نشود.» محمد امین مبلغ همچنان می افزاید: «برای این که پس از حمله ی خونین طالبان بر غزنی وضعیت امنیتی این ولایت بهبود یابد، تدابیر تازه روی دست گرفته شده است ولی پس از ان که وضعیت تا یک هفته ی دیگر به حالت عادی برگردد و شهروندان غزنی نیز بتوانند به آرامش نسبی دست یابند این برنامه عملی خواهد شد.»

بر بنیاد گزارش رسانه ها در حمله ی غزنی ده ها نظامی پاکستان حضور داشتند. نبرد غزنی پس از 5 روز با آتش زدن بیشتر دوکان ها و بازارهای این شهر پایان یافت. افزون بر نیروهای امنیتی بیش از 400 طالب در این رویداد مرگبار کشته شدند و ده ها جنگجوی دیگر این گروه نیز زخم برداشته اند.

Developed by Nethub

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *